Silos

U silosu PPK Valpova, kapaciteta 47.000 tona, svake godine se od  60.000 do 70.000 tona žitarica i uljarica  zaprimi, očisti, osuši, skladišti i otpremi bilo u vlastitu proizvodnju bilo na tržište. Osim vlastite proizvodnje i proizvodnje naših kooperanata, naše silosne kapacitete uslužno koriste i drugi partneri i organizatori kooperacije s područja Valpovštine. 

Osnovna djelatnost silosa je prijem, čišćenje, sušenje, skladištenje, zaštita od skladišnih štetnika te isporuka žitarica i uljarica.  Kontrola robe provodi se putem neovisne kontrolne kuće, što kupcima naše robe garantiran najvišu moguću sigurnost.

Osim konvencionalne proizvodnje, silos je certificiran i za prijem ekoloških žitarica i uljarica iz naše proizvodnje i proizvodnje naših kooperanata i partnera.

0 t
kapacitet silosa
Vaganje, analiza i kontrola

Analize provodi ovlaštena kontrolna kuća.

1
Prijem robe

Roba se zaprima na posebno mjesto do dolaska analiza.

2
Čišćenje sušenje i hlađenje

Roba se tretira prema dobivenim analizama.

3
Skladištenje

Roba se skladišti u silosima.

4
Otprema

Roba se distribuira do krajnjeg kupca.

5
Kontrola kvalitete

Svjesni smo koliko je važno u skladištenju sačuvati kvalitetu proizvoda, te zbog toga vodimo konstantnu brigu o ispravnosti svih roba koji dolaze u naš silos uz istovremeno poštivanje propisa, normi i zakona . Uzorkovanje i analizu robe prilikom prijema obavlja ovlaštena kontrolna kuća INSPECTO d.o.o. Provodimo i složenije analize poput mikrobiološke, analize na teške metale, pesticide te mikotoksine. Sve osnovne analize rade se prilikom prijema i isporuke roba, a po potrebi i češće.