Ratarstvo

PPK Valpovo obrađuje na području Valpovštine ukupno 5440 hektara, od čega je 4850 hektara u konvencionalnoj poljoprivrednoj proizvodnji, a 590 hektara obrađuje se po načelima ekološke proizvodnje bilja.

U ratarskoj proizvodnji uzgajamo ozime kulture pšenicu, ječam i uljanu repicu a od jarih kultura kukuruz, suncokret, soju i šećernu repu. Korištenjem suvremenih tehnologija i navodnjavanja proširili smo našu proizvodnju i na povrtne kulture.

Kontinuirano ulažemo u novu mehanizaciju i nove tehnologije, poboljšanje kvalitete tla kroz gnojidbu stajnjakom i postavljanje drenaža. Ulažemo i u edukacije naših zaposlenika kako bi što kvalitetnije upravljali s dostupnim modernim strojevima i tehnologijama.

Uz korištenje tehnologije kao što je pametna gnojidba, ulažemo i u sustave navodnjavanja. Cilj nam je u budućnosti kao odgovor na klimatske promjene povećati hektare pod sustavima navodnjavanja.

0 ha
obrađenih površina
Suvremena tehnologija
Tehnologija koju nam pružaju strojevi opremljeni satelitskim navigacijama, kao i korištenje bespilotnih letjelica u našoj proizvodnji pomažu odrađivanju svih proizvodnih  procesa i u otežanim klimatskim uvjetima.
Ekološki uzgoj žitarica i uljarica

U segmentu ekološke ratarske proizvodnje, PPK Valpovo bavi se uzgojem ekoloških žitarica i uljarica. Na 590 ha ratarskih ekoloških površina uzgajamo najviše pšenicu, pir i suncokret, ali i uljanu repicu, te travne smjese i lucernu za sustav krava-tele.