Ekološka proizvodnja

U segmentu ekološke proizvodnje, PPK Valpovo bavi se uzgojom žitarica i uljarica na vlastitim ratarskim površinama, uzgojom teladi u sustavu krava-tele, ekološkom kooperacijom, te u sklopu silosa imamo i izdvojeni certificirani ekološki silos kapaciteta 4000 tona ekoloških roba. 

Na 590 hektara vlastitih ratarskih ekoloških površina uzgajamo najviše pšenicu, pir i suncokret, ali i uljanu repicu, te travne smjese i lucernu za sustav krava-tele.

U sustavu krava-tele proizvodimo telad mesnih pasmina goveda.

Obzirom na vlastitu proizvodnju i certificirane silosne kapacitete, vrlo smo rano prepoznali potrebu za kooperacijom u proizvodnji ekoloških žitarica i uljarica. Našim kooperantima nudimo financiranje sjetve, nabavu poljoprivrednih repromaterijala i otkup njihovih ekoloških žitarica i uljarica. Godišnje trgujemo s preko 4000 tona ekoloških žitarica i uljarica, i to ječma, zobi, pšenice, pira, uljane repice, suncokreta, soje i kukuruza.

0 ha
obradivih površina
Ekološka stočna hrana

Proizvodnju i trgovinu ekološkom stočnom hranom razvijamo na području cijele Republike Hrvatske gdje ostvarujemo poslovnu suradnju s proizvođačima koji se bave ekološkim uzgojem stoke. Naši certificirani ekološki proizvodi poput žitarica i mješavine žitarica važan su dio ishrane ekološke stoke s obzirom da smo jedini takav proizvođač u Republici Hrvatskoj.

U tvornici stočne hrane Valpovka proizvodimo ekološke smjese žitarica (pšenica, zob, ječam, kukuruz, mješovite, peletirane). Naši kupci prepoznali su kvalitetu i važnost ovakve ishrane prilikom ekološkog uzgoja stoke, a godišnje proizvedemo preko 300 tona ekološke stočne hrane.

Otkup kultura

Našim kooperantima uz stručnu pomoć nudimo financiranje repromaterijala za proljetne i jesenske sjetve, te otkup i plasman njihovih proizvoda.

Skladištenje u eko silosu

Ekološki silos u PPK Valpovo ima kapacitet od 4000 tona te je cijeli ciklus od ulaska do izlaska robe u potpunosti odvojen od konvencionalnih žitarica i uljarica.

Trgovina

U trgovini ekološkim žitaricama i uljaricama surađujemo s brojnim partnerima diljem europskih zemalja s naglaskom na Njemačku, Italiju i Mađarsku.